Wellicht heb je weleens gehoord van Reinhold Niebuhr. Hij gaf de wijze boodschap:

'geef mij de kalmte om de dingen te aanvaarden die ik niet kan veranderen,
geef mij de moed om de dingen te veranderen die ik veranderen moet en
geef mij de wijsheid om het onderscheid te maken’

Soms ben je ontevreden met je huidige leven. Jouw leven!
Bezie jouw leven maar eens als een grote puzzel.
Als je niets aan jouw puzzel doet, daar niets aan verandert, alleen maar moppert dat er niets gebeurt, het liefst anderen daarvan de schuld geeft en je nog steeds het ontbrekende stukje niet hebt kunnen vinden, dan ben je wel een bar slechte puzzelaar. Want zolang niet alle puzzelstukjes op de juiste plek liggen, zelfs als er maar één enkel stukje ontbreekt, blijft die puzzel incompleet.
Natuurlijk wil je dat niet. Grijp daarom zelf, of met hulp van een counselor op tijd in en breng veranderingen in je leven aan. Jij bent de enige die er voor kan zorgen dat je leven loopt zoals je wilt dat het loopt. Anders blijft die onvrede, het gevoel dat er in je leven wat ontbreekt, voortbestaan….onvrede over je werk, onvrede in je relatie…..dan blijft je leven uit balans!

Ondanks dat we er naar streven dat alle stukjes weer op hun plaats vallen, is het helaas toch niet altijd mogelijk om al je problemen volledig op te lossen. Dan is het zaak om een goed plekje voor het jouw ontbrekende stukje te zoeken, een manier te zoeken om beter met jouw probleem om te leren gaan.
Baas, manager te worden over jouw eigen probleem:
Probleem-manager